De Noordwijkse huttenbouw is ooit opgezet door Stichting Jeugd en Jongerenwerk Noordwijk in 2003. In 2014 is de organisatie van dit evenement overgenomen door vrijwilligers. Wij vonden dat de huttenbouw niet verloren kon gaan. Het is een prachtig evenement voor jong én oud. Iedereen die eraan meewerkt is enthousiast en actief. Alle neuzen staan dezelfde kant op, met maar één doel: een geweldige activiteit neerzetten voor de kinderen in Noordwijk.
De organisatie bestaat uit 6 enthousiaste vrijwilligers, ieder met een eigen taak en eigen verantwoordelijkheid. Naast de organisatieleden is er ook een team genaamd “de kern”. Het kernteam ondersteunt de organisatieleden bij de werkzaamheden proberen zo voor iedereen de werkdruk te verdelen. Dit kernteam bestaat uit jongeren en jongvolwassenen die graag willen helpen bij de huttenbouw en het leuk vinden om hier hun steentje aan bij te dragen. Zij krijgen een stukje verantwoordelijkheid en worden daar ook goed in begeleid.
In de huttenbouwweek draait de rest van het evenement op de overige vrijwilligers: oud deelnemers, ouders, opa’s/oma’s en andere volwassenen die graag een of meerdere dagen komen helpen. Dit helpen gebeurt in de vorm van het timmeren en controleren van de hutten, het helpen tillen van de grote delen hout en het uitdelen van verf.
De vrijwilligers zijn er om te helpen, de kinderen zullen voornamelijk zelf hard hun best doen om hier zichzelf te ontwikkelen zowel sociaal als fysiek.
Wij vinden het fijn om kinderen en jonge en soms ook oudere vrijwilligers te helpen in het vinden van deze ontwikkelingen.
Op deze pagina stellen wij de organisatie en de kernleden aan u voor.

Mijn naam is Wesley Bierman geboren in het mooie keune Noordwijk.
Mijn functie is voorzitter, Ik ben sinds 2003 al aanwezig op verschillende vlakken bij de huttenbouw.
Van medewerker naar kernlid, van kernlid naar penningmeester en nu voorzitter.
Zelf vind ik het prachtig om samen met mijn mede-vrijwilligers dit evenement neer te zetten voor de ontwikkeling en het plezier van de kinderen.
Ben een sociaal persoon dus als je me ziet lopen en je vragen hebt, kom gerust even een babbeltje houden, al is hier natuurlijk niet altijd tijd voor.

Hoi, mijn naam is Job in het dagelijks leven werk ik in het ziekenhuis. In 2019 ben ik bij de huttenbouw begonnen om te helpen met de EHBO. Hierna ben ik gevraagd om bij het kernteam te komen. Sinds 2023 ben ik aangewezen als aanspreek punt voor de andere vrijwilligers en blijf ik actief bij het verzorgen van de EHBO. We gaan er een schitterend evenement van maken met zijn alle!

Hoi, mijn naam is Brian in het dagelijks leven werk ik als vrachtwagen monteur. In 2016 ben ik bij de huttenbouw begonnen om te helpen met dverse taken. Het jaar hierna ben ik gevraagd om bij het kernteam te komen. Voor dit jaar ben ik aangewezen als beheerder voor de materiaalcontainer en houd ik mij bezig met het veilig parkeren van de auto’s.  Ik heb er heel veel zin in! Ik hoop jullie ook. 

Hi, mijn naam is Jitske. Zelf heb ik nooit meegedaan als deelnemer met de huttenbouw maar ben ik in 2013 gelijk begonnen als vrijwilliger. Daarna ben ik in 2015 doorgestroomd naar organisatie lid. Met mijn talent voor structuur en communicatie heb ik jarenlang de communicatie gedaan via de mail en facebook. Ook was ik erg gedreven in de administratie over de deelnemers en vrijwilligers. Zodra het mij te druk werd naast studie en werk is er gekozen om deze taken te verdelen. Zelf ben ik niet zo handig met een hamer en zaag, ieder zo zijn kwaliteiten. Zelf word ik er altijd heel gelukkig van om te zien hoe hard jullie aan het werk zijn om de mooiste hutten te bouwen. Tot dan!

Ik ben Arina. Sinds 2013 ben ik begonnen als vrijwilliger bij de huttenbouw. Toen duidelijk werd dat de organisatie over ging naar vrijwilligers heb ik er gelijk voor gekozen om hier aan bij te dragen. Krijg er zo veel energie van om de kinderen aan het bouwen te zien, daarnaast ligt mijn kwaliteit ook bij het overzicht houden. Al sinds het begin ben ik verantwoordelijk voor het contact met de gemeente en de EHBO. Ook is sinds een aantal jaar mijn zoon Timo lid van het kernteam. Ik denk dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt. Tot in augustus!

Mijn naam is Wilfried en ik zit sinds 2019 bij de organisatie. Ik vond dat de huttenbouw niet verloren kon gaan zodra er een tekort was aan vrijwilligers en besloot mij in te zetten. Ik houd van vakantie vieren en zal er tijdens de huttenbouw week dit jaar niet zijn, maar help wel uitstekend met de voorbereidingen. Ik ben gedreven, enthousiast en creatief. Denk vaak een stapje verder. Mijn doel is om de huttenbouw zo aantrekkelijk te maken voor veel meer kinderen. Dit jaar houd ik mij bezig met de website, wat administratie en de communicatie. Ook zeggen ze dat ik best creatief en handig ben met foto’s bewerken dus heb ik de poster ontworpen. Heb je hem al zien hangen?

Mijn naam is Giowainy maar spreek me maar aan met Gio Ik heb eerlijk gezegd geen idee sinds wanneer ik met Huttenbouw mee help en ik ben er ooit mee begonnen vanwege nieuwsgierigheid wat mensen op een terrein aan het doen zijn met hout Dit jaar ga ik me vooral bezig houden met verkeer regelen, dit houd in dat ik ervoor zorg dat iedereen die wil veilig kan parkeren en de kinderen veilig bij ons op het Huttenbouw terrein kunnen komen Ook zouden de vrijwilligers als zijn mijn collega niet kunnen vinden de vrijwilligers mij als aanspreekpunt kunnen gebruiken In het dagelijks leven hou ik me bezig met de service en onderhoud van industriële deuren voor het firma Kone
Je zult mij waarschijnlijk tijdens het evenement rare dansjes zien doen en veel te vrolijk rond springen 🤣🤣🤣Ik heb er zin in jullie ook?

Hey hallo, ik ben Menno, ik ben 25 jaartjes oud en ik ben een geboren en getogen Noortukker! In het dagelijkse leven werk ik in een doe-het-zelf zaak, ben ik foto-journalist voor een persbureau en voor 112Noordwijk, doe ik de redactie bij een persbureau en draai ik wel eens een plaatje in een club of evenement, of neem ik het op en post ik het op SoundCloud.

Zelf ben ik al zo goed als vanaf het begin van de huttenbouw in Noordwijk aanwezig. Ik ben gestart als deelnemer en ik liep al snel mee als vrijwilliger. Sinds 2019 ben ik benoemd tot penningmeester van de Huttenbouw Noordwijk en hou ik mij bezig met alles wat gaat over het geld. Ik zorg voor contact met de sponsoren, ik onderhoud het financiële plan en probeer voor de rest bij alle andere factoren van de organisatie van de huttenbouw bij te dragen.

Tijdens de huttenbouw week zelf, zal ik mij bekommeren over de in- en uitgaven. Daarnaast zal ik voornamelijk overal en nergens bezig zijn, waar het ook maar nodig is, zal ik een ondersteunende factor zijn. Ook zal ik verantwoordelijk zijn over de nachtploeg op het terrein. De nachtploeg bewaakt de bouwwerken van de kinderen en de spullen die wij op het terrein hebben staan.