VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is het thema van dit jaar?

Dit jaar is het thema van de Huttenbouw nog niet bekend

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind meedoen?

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar mogen deelnemen.

Wanneer is Huttenbouw ?

 13 augustus van 9:30 tot 15:00
 14 augustus van 10:00 tot 15:00
15 augustus van 10:00 tot 16:00

Op de laatste dag mag er tot 15:00 uur aan de hut getimmerd worden, daarna is er nog ruim de tijd om trots de hut aan familie en vrienden te laten zien.

Wat kost de huttenbouw?

Meedoen kost €17,50. Hiermee is er betaald voor 1 kind voor 3 dagen hutten bouwen. Inbegrepen zijn spijkers, verf en hout. Verder is er gratis limonade beschikbaar. Er is tijdens de huttenbouw een kraam waar de kinderen voor een klein bedrag fris en snoep kunnen kopen.

Moet ik er als ouder bijblijven?

Nee, dat is niet nodig. Wij hebben altijd ruim voldoende vrijwilligers op het terrein rondlopen om alle kinderen te helpen en te begeleiden.

Mag ik mijn kind helpen bij het bouwen?

Het is niet de bedoeling dat ouders enkel hun eigen kind(eren) helpen. Als u het leuk vindt om uw kind en andere deelnemers te helpen nodigen wij u van harte uit om u aan te melden als vrijwilliger via het aanmeldformulier.

Wat als mijn kind geen groepje heeft?

Dit is geen probleem, tot op heden is het altijd gelukt alle kinderen in een groepje in te delen. Dit doen wij zo veel mogelijk op basis van leeftijd en/of school. Samen met één vriendje of vriendinnetje opgeven kan natuurlijk ook, dan worden jullie samen bij een ander groepje ingedeeld.

Hoe groot mag het groepje zijn?

De groepjes bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Dit is in verband met de veiligheid en hier worden geen uitzonderingen in gemaakt. Bij meer dan 6 deelnemers worden de deelnemers over twee groepjes verdeeld en naast elkaar geplaatst.

Waarom een groepsnaam?

Zo kunnen wij je eenvoudig in een groepje indelen.

Is er nog meer te doen?

De Huttenbouw begint elke dag in de ochtend met een verschillend programma. Hoe dat programma er precies uit gaat zien is nog een verassing. We kunnen wel al verklappen dat niemand zich zal hoeven vervelen!

Wie helpen mijn kind als dat nodig is?

Dit zijn vrijwilligers, zij lopen rond op het veld en hebben allemaal een groen shirt aan met daarop het logo. Zij helpen de kinderen waar nodig, maar sporen hen ook aan om zo veel mogelijk zelf te doen. Soms kun je meer dan je denkt!

Wat moet ik meenemen?

Niet zo veel! Je eigen gereedschap, lunchpakketje en je goede humeur! Verder is oude kleding en/of regenkleding meenemen een goed idee.

Wat doen we bij slecht weer?

Bij noodweer hebben wij een schuilplaats bij een naastgelegen bedrijf. Vanuit daar worden de ouders gecontacteerd. Het dus belangrijk om tijdens de huttenbouwweek te allen tijde bereikbaar te zijn!

Wat gebeurt er bij een ongeval?

Op het terrein lopen medewerkers van het Rode Kruis en EHBO’ers rond. Zij geven de eerste hulp en plakken een pleister waar nodig. Bij ernstige ongevallen worden de ouders gecontacteerd.

Hoe oud moet ik zijn om vrijwilliger te kunnen worden?

Je kunt al vrijwillger worden als je 15 jaar bent! Laat ons weten dat je geïntereseerd bent via het aanmeldformulier en wij nemen contact met je op om je verder te informeren. Laat hier je gegevens achter, je zit nog nergens aan vast!

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, stel hem dan gerust via het contactformulier.