Over ons

In 2004 is het jeugd en jongerenwerk begonnen met het organiseren van de Noordwijkse Huttenbouw. Na een aantal jaren een ontzettend mooi evenement onder leiding van Simone Pont, is in 2013 het stokje overgedragen aan een groep vrijwilligers. Wim Eshuis en Joke de Witt hebben deze organisatie op zich genomen. Samen met een aantal anderen hebben zij de huttenbouw kunnen ontwikkelen tot het spektakel dat het nu is.

Omdat wij het leuk vinden om met iedereen een goede band te krijgen, willen wij ons graag aan jullie voorstellen. Wij weten namelijk al ontzettend veel van jullie zodra jullie inschrijven, maar jullie weten nog helemaal niet wie wij zijn. Vandaar dat wij ons hier even voorstellen:

Wesley Bierman

Als je het hebt over een huttenbouw-veteraan dan heb je het over Wesley. Wesley is al zestien jaar betrokken bij de huttenbouw. Begonnen als vrijwilliger en daarna doorgegroeid tot organisator. Wesley regelt de sponsors en is onze penningmeester. Hij is een echte BN’er ( Bekende Noortukker 😉). Wesley is altijd vrolijk, heeft zijn woordje klaar en helpt iedereen die om zijn hulp vraagt. Wesley is ook erg sterk, dus mocht je een keer hulp nodig hebben en je ziet hem lopen, je mag hem gerust vragen of hij je dak even op de hut tilt.


Arina van Eeden

Arina is zes jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij de Noordwijkse Huttenbouw en nu al vier jaar in de organisatie. Arina komt uit het mooie Katwijk en heeft gekozen om ons te helpen. En daar zijn wij maar al te blij mee! Arina heeft een aantal verantwoordelijkheden, zo is zij hoofd van de EHBO, regelt alle spelletjes en activiteiten en komt met de goede en creatieve ideeën. Daarnaast onderhoud Arina ook het contact met de gemeente, dit doet zij samen met Nick. Wij zijn erg blij met Arina in ons team, omdat zij de rust bewaart en productief blijft. Arina is werkzaam met kinderen, heeft alle nodige diploma’s daarom willen wij haar zeker niet missen. Met haar enthousiasme motiveert zij de rest van het team om door te zetten.

Jitske Dijkstra

Jitske is de spring in het veld, zij is pas 19 jaar en is al voor het zevende jaar vrijwilliger bij de huttenbouw. Sinds drie jaar behoort zij ook tot de organisatie, en is zij verantwoordelijk voor de administratie. Het beantwoorden van mails, groepjes indelen, lijsten bijhouden etc. Alles komt bij haar terecht. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de sociale media en is zij het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Naast werk en studie is dit toch best wel veel, dus is er besloten om twee nieuwe organisatie leden te zoeken. Jitske krijgt vanaf dit jaar hulp van Wilfried en Arina.

Wilfried Caspers

Wilfried zit sinds 2019 bij de organisatie. Hij vond dat de huttenbouw niet verloren kon gaan en heeft besloten om zich er voor in te gaan zetten. Wilfried houd van vakantie vieren en zal er tijdens de huttenbouw week dit jaar niet zijn, maar helpt ons wel uitstekend met de voorbereidingen. Hij heeft weer nieuwe en frisse inzichten en probeert om de huttenbouw zo aantrekkelijk te maken voor veel meer kinderen. Dit jaar zal hij zich bezig houden met de website en zal hij Jitske ondersteunen bij het indelen van de groepjes.

Nick Duindam

Nick is ook sinds 2019 een van de organisatoren. Nick heeft in Noordwijk al meerdere evenementen georganiseerd en heeft dus al ontzettend veel kennis, waarmee hij ons graag helpt. Nick heeft ook altijd wat te zeggen en zal dan ook de taken over gaan nemen die Wim vorig jaar had. Zoals het contact met de gemeenten, aanvragen doen en hij krijgt de taak van omroeper tijdens de huttenbouw. Het is voor Nick de eerste keer huttenbouw, maar hij is altijd zo positief, dat we zeker weten dat hij het ontzettend leuk gaat vinden!

Wim Eshuis

Natuurlijk mogen we Wim niet vergeten. Wim heeft de organisatie zes jaar geleden overgenomen samen met Joke. Na een aantal succesvolle jaren is het ook voor Wim tijd voor iets nieuws. Wim zal nog wel aanwezig zijn tijdens de huttenbouw maar is niet meer betrokken bij de organisatie vooraf. Hij wil jullie nog wel bijstaan met zijn creatieve oplossingen. We hebben de afgelopen jaren veel mogen leren van Wim, bedankt daarvoor!

P.s. Op zoek naar Wim? Vraag naar een woestaantrekkelijke man met wilde haren (zijn eigen woorden)

Kern  Vrijwilligers

De huttenbouw wordt dan wel georganiseerd door een team van zes personen, zij doen dit niet alleen. Er staat nog een kernteam achter, dat hen ondersteunt met de kleinere dingen. De poster verspreiden, de kleine bestellingen doen en de thema aankleding worden gedaan door de kernleden. Dit jaar bestaat het kernteam uit zeven jongeren, dit zijn: Brian van de Westelaken, Menno Plug, Patryk Pawletko, Ricardo van der Geer, Tiffany van de Westelaken, Giowainy Rivero en Timo van Eeden.

Zij krijgen tijdens de organisatie verschillende verantwoordelijkheden zodat zij zichzelf en hun kwaliteiten goed kunnen ontwikkelen, wij willen hen deze kansen graag bieden.

Vrijwilligers

Tijdens de huttenbouwweek kunnen wij het niet aan om 200 kinderen te laten begeleiden door ongeveer 10 vrijwilligers. Wij krijgen ieder jaar weer hulp van ouders/verzorgers/grootouders/kennissen die graag een handje komen helpen om de kinderen een geweldige week in de zomer te bezorgen. Deze vrijwilligers helpen met het uitdelen van de verf, spijkers en het hout. Vaak hebben we ook nog een aantal sterke vrijwilligers die de kinderen helpen met bouwen. Zo streven wij ernaar om iedere dag met 40 vrijwilligers te zorgen dat de kinderen weer een zorgeloze dag hebben.

P.s. wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, meld je hier aan!